Ostalo

ERK Periska poziva na akciju čišćenja podmorja

Dana 02.09.2017, u organizaciji ekološko – roniteljskog kluba ”Periska” iz Ploča će se održati ekološka akcija čišćenja podmorja na dvije lokacije na području Grada Ploča – na području uvale Portina – Baćina (43° 3.779’N, 17° 25.409′ E) i na području gradske plaže Ploče (43° 3.293’N, 17° 25.760′ E).

Akcija će se održavati u vremenskom periodu od 8.00 sati do 12.00 sati te bi na akciji trebalo sudjelovati od 15 do 20 ronioca koji će roniti na dah i 10 do 15 volontera s obale. U akciji će sudjelovati i brodice za prihvat krupnog otpada te prijevoz otpada do obale. Zona čišćenja će biti obilježena sa signalnim plutačama.

U planu su jos dvije ekološke akcije prikupljanja otpada do kraja kolovoza – u suradnji s Crvenim Križem Ploče, Ekološka akcija čprikupljanja otpada na području donjeg toka Neretve i ušća te eko akcija čišćenja podmorja rive u Pločama. Prije same eko akcije čišćenja rive u Pločama, ronioci Periske će izvaditi kamene blokove i elemente rive iz mora u skladu planirane sanacije rive u organizaciji Grada Ploča.


Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane koji bi pripomogli u vađenju otpada bilo na kopnu ili brodicama na moru da se prikljuce samim akcijama.

Sve informacije dostupne su na: 091296666 (Tomo), 0989160299 (Josip)

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi