Ostalo

ELLI KARAMAN: Kreiram drukčije haljine, za alternativnije žene! /FOTO/

ivana mercep u kreacijama elli karaman

Splićanka Elli Karaman šiva od malih nogu, kako kaže ‘od kada zna za sebe’. Možete ju pronaći u Vetranićevoj ulici, na samom vrhu, u povijesnoj jezgri Grada. Malen kutak pun pozitivne energije, šarenih stvari i neprestanog smijeha evocira djetinjstvo. A upravo takva je Elli i njen rad zaigran i djetinjast, pun ljubavi i topline.

– Kad sam bila malena uvijek sam nešto rezala, krala bakama botune, igle, škare.. Sve sam zavjese izrezala u haljine, prisjeća se Elli svojih prvih početaka.

Ističe kako krojač nije i ne želi biti. Iz rodnog Splita doselila je u Dubrovnik zbog privatnih obiteljskih problema.


– U Splitu sam radila dosta stvari, između ostalog i Prve Dioklecijanove noći. Kreirala sam za Kulturnu Alternativu Mladih (KAM HRAM), udrugu građana smještenih na ‘Maloj sceni’ Doma mladih u Splitu. Oni su u biti prvi registrirani cirkus u Hrvatskoj i doista mi je bila velika radost i veselje raditi za njih.

Elli Karaman koristi različite materijale u svom radu. Reciklira apolutno sve, od normalnih materijala pa sve do teške alternative.

– Stare boce, vrećice, baš sve što mi dođe pod ruku. Radim drukčije haljine za alternativnije žene, to volim i u to vjerujem.

Karaman skromno ističe kako nema nekih velikih ambicija.

– Ne u bliskoj, ali vjerujem kako će u dalekoj, dalekoj budućnosti moj rad dobiti potvrdu, zaključuje mlada kreatorica.

Tekst i foto: Marija Njavro / portaloko.hr