Ostalo

Edukacije u Dječjem vrtiću Ploče – svibanj i lipanj

U sklopu odvijanja projekta „Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima“  u Dječjem vrtiću Ploče tijekom svibnja i lipnja održan je drugi ciklus stručnog usavršavanja za djelatnike.

 

2.modul edukacije za odgojiteljice


Kazalište „Svijet lutaka“ sa svojom je voditeljicom gospođom Ivkom Babić u  vrtiću održala drugi modul edukacije za odgojitelje. Ovom su prilikom odgojiteljice kroz praktične aktivnosti svladavali tehniku kazališta sjena te usavršavali animaciju  lutkama koje su radili na prvom modulu. I ovaj put u sklopu gostovanja djeci su prikazane predstave Kapljica vode i Pijetao i miš.

Edukacija za odgojitelje i stručne suradnike

U   dječjem vrtiću   održan je  2. modul  edukacije za odgojitelje i stručne suradnike  na temu „Razvijanje profesionalnih kompetencija odgojitelja u suvremenom dječjem vrtiću – Identifikacija i rad s darovitom djecom u dječjem vrtiću“.   Edukaciju su kao i prvi put održali Mirjana Bakotić, pedagoginja Dječjeg vrtića „Cvit Mediterana“ Split i Igor Longo, prof. psihologije, vanjski suradnik Dječjeg vrtića „Cvit Mediterana“ Split uz Ranku Mustić i Nives Urlić odgojiteljice Dječjeg vrtića „Cvit Mediterana“ Split.

Edukacija za odgojitelje i  stručne suradnike za rad s djecom s teškoćama u razvoju

U lipnju gost edukator bila je gospođa Vedrana Vučković, profesor rehabilitator koja je djelatnicima kroz dva modula govorila o inkluziji, osobnom kurikulumu, metodama i tehnikama u radu s djecom s teškoćama u razvoju te  ostalim povezanim temama. Svojim dugogodišnjim iskustvom prenijela nam je primjenjive i korisne informacije potrebne za rad s djecom s teškoćama.