Grad i okolica

Edukacija u Pločama: „Moć pričanja priča: Nauči osnove storytellinga i unovči svoje ideje!“

Koliko puta ste noću ostajali budni jer niste mogli ispustiti knjigu iz ruke iščekujući zadnju scenu? Sjećate li se kad vam je padala glava od umora, a svejedno ste čekali kraj filma? Je li uzrok svemu bila „samo dobro ispričana priča“?

Koja je razlika storytellinga i storysellinga? Koja je uopće moć priče i koliko ona ima utjecaja na naš svakodnevni život? Znate li da prosječan Amerikanac svakodnevno upije preko 100 tisuća riječi na digitalnim platformama, a njih više od 92% želi da reklama više nalikuje na priču?

Razvijanjem vještine pričanja priče, stvarate svoju publiku i kreirate vlastiti „put junaka“. Storytelling je također umjetnost, no umjesto kistovima ovdje se „crta“ rječima.


Marija Pajić Bačić je dugogodišnja televizijska reporterka i vlasnica agencije za PR i medijski konzulting – „Maripa“ koja surađujući s klijentima kao što su RTL, žena.hr, Diva magazin, Zaklada Marina Čilića i dizajnerica Anamarija Asanović gotovo svakodnevno priča različite priče. Između ostalog, suorganizatorica je prvog dubrovačkog street food festivala „Bavarin“, s obzirom na to da je ova svestrana Zagrepčanka od nedavno stanovnica Dubrovnika. Također, napisala je i slikovnicu „Kapetan Ivo u lovu na dugu“ čiju je englesku verziju na svom Youtube kanalu nedavno pročitala i vojvotkinja Sarah Ferguson a pregledana je preko 100 tisuća puta.

Kako savladati tehnike pisanja i zaintrigirati publiku? Kako poziciniorati svoj brend i stvoriti emociju – samo su neka od pitanja kojima će se baviti ova radionica imena „Moć pričanja priča : Nauči osnove storytellinga i unovči svoje ideje!“

Radionice će se održati 23. ožujka 2023. s početkom u 10 sati, u Poduzetničkom inkubatoru Ploče na adresi Crna rika 7a.

S obzirom na ograničen broj mjesta, prijave su obavezne i moguće putem:
Poveznice: https://forms.gle/kKhVydCsPMrJrr5y9
E-maila: ploce@poduzetnicki-inkubator-dnz.hr
Telefona: 020 325 594 ili 099 212 9765

Radionica je idealna za freelancere, poduzetnike, novinare, digitalne kreatore i sve koji to planiraju tek postati. Za radionicu nije potrebno prethodno iskustvo u pisanju.

Svatko ima zanimljivu priču, samo ju neki bolje pričaju!

P.S. Ne trebate biti bradati djedica koji sjedi ispred kamina da bi znali što je dobra „priča“!

 

Tekst i ilustracija: Poduzetnički inkubator Ploče

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi