Ostalo

Drugo kolo kvizaške Lige za prvaka – IZVJEŠĆE

U organizaciji Neretvanskog pub kviza powered by Pizzeria Oliva Ploče odigrano je drugo kolo kvizaške Lige za prvaka, u kojem su se osvajali dvostruki bodovi.

Pobjednik ovog kola je Čvor Čeveljuša, koja je u trećem krugu pokazala najbolje znaje te zasluženo osvojila tjednu nagradu u obliku poklon bona od 100 kn u Pizzeriji Oliva Ploče (u sklopu pločanske sportske dvorane) te dvije ture pića u CB Mare. Drugo mjesto je donijelo turu pića metkovskoj ekipi Jurica Pavlović pravi profil, a pripetavanje je odlučilo o turi pića za predzadnje mjesto te je ekipa Pivopije Company bila bliža od Tak silni tak mocni.

U vizualama se tražio Nino Raspudić, grad Istanbul, biljka marakuja, kravosas i film Zelena milja. Ovu igru su najbolje riješilan ekipa Javorov list, koja je prepoznala čak 10 pojmova. Po 9 glazbenih izvođača su prepoznali Čvor Čeveljuša, Jurica Pavlović pravi profil, No pasaran! i Financi, a slušali smo Ninu Badrić, Daft Punk, Joan Osborn, INXs i grupu Joy.


U ABC pitalicama daleko najbolji rezultat je ostvarila ekipa Financi, koji su netočno odgovorili na samo jedno pitanje – respektabilno!!! Tražio se glumac partner Marilyn Monroe u filmu “Princ i plesačica”, najbolji strijelac zagrebačkog Dinama, kako je Prokurst ubijao svoje goste te engleski lord kojem je Franjo Tuđman crtao po salveti. Glazbeni mix su činile pijesme AC/DC, Riblje čorbe, UFO, Animatori, ZZ Top, Osvajači i Legija, a po 13 točno navedenih izvođača su imali Veterani košarkaši i Čvor Čeveljuša.

U završnoj, trećoj igri Čvor Čeveljuša je imala 18 točnih, čak 5 više od Jurica Pavlović pravi profil i Đezera. Što se tiče glazbe trećeg dijela, trebalo je prepoznati Marvin Gayea, Zanu, Đavole, Meritas, U2, Buddy Hollyja i Joy Division, a najuspješniji su bili Niprije sa 17 točnih. U trećem dijelu se tražio časopis za odrasle kojeg je osnovao Bob Guccione, zadnji mletački dužd, koja je glumica stradala u prometu 1967. godine te koji element simbolizira planet Saturn.

U zadnjem, trećem kolu osvajat će se trostruki bodovi, uz novu igru iznenađenja.

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi