Ostalo

Dostavljena detaljna ponuda za autoput Doboj-Vukosavlje

Koridor Vc

Radovi na izgradnji koridora Vc kroz Bosnu i Hercegovinu teku polaku, ali ipak se stvari kreću. Ispod u izvornom obliku prenosimo tekst s portala ekapija.ba o planovima za izgradnju 46 km duge dionice kroz Republiku srpsku od Doboja do Vukosavlja…

Konzorcijum “Republika Srpska autoput invest”, sačinjen od nekoliko firmi predvođenih francuskim Bouygues i austrijskim Strabagom, dostavio je u petak detaljnu ponudu, koja sadrži i finansijsku ponudu za realizaciju projekta izgradnje autoputa Doboj–Vukosavlje, na trasi Koridora “Vc” kroz Republiku Srpsku.

Riječ je o dionici dugoj 46 kilometara, koju Republika Srpska namjerava da gradi kroz model javno–privatnog partnerstva, saopšteno je iz javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”.


Iz ovog preduzeća ističu da su na javni poziv za realizaciju javno–privatnog partnerstva za izgradnju autoputa Doboj–Vukosavlje, objavljen 1. avgusta 2012. godine, do predviđenog roka 21. decembra 2012. godine pristigle ukupno dvije ponude zainteresovanih ponuđača udruženih u dva konzorcijuma.

U saopštenju se navodi da su prvi konzorcijum činili korejski “Samsung” i francuski “Ežis”, a drugi preduzeća okupljena oko francuskog Bouygues i austrijskog Strabaga.

Iz “Autoputeva Republike Srpske” navode da se poslije višemjesečnih detaljnih pregovora o tehničkim aspektima ponuda, kao najozbiljniji ponuđač izdvojio konzorcijum Bouygues i Strabaga, odnosno “Republika Srpska autoput invest”, koji je jučer i zvanično dostavio detaljnu ponudu, čiji je sastavni dio i finansijska ponuda za realizaciju ovog projekta.

“Vlada Republike Srpske formiraće komisiju, koja treba da pregleda i detaljno analizira ponuđena rješenja, poslije čega će biti poznati sljedeći koraci u realizaciji projekta”, navodi se u saopštenju “Autoputeva Republike Srpske”.

Tekst i foto: www.ekapija.ba
Izvor: SRNA