Grad i okolica

Don Davor Bilandžić: ‘Vatra Duha Svetoga zapaljena je u nama i trebamo je održavati‘

U crkvi Kraljice neba i zemlje u Pločama krizmanici su primili darove Duha Svetoga. Sakrament krizme podijelio im je dekan Neretvanskog dekanata don Davor Bilandžić, koji je, uz koncelebraciju župnika župe Kraljice neba i zemlje don Ante Bitunjca, predvodio misno slavlje u ispunjenoj pločanskoj crkvi.

Don Davor je, između ostaloga, istaknuo kako se djelovanje Duha Svetoga ne odvija automatski, nego mi prema njemu trebamo biti otvoreni, uložiti napor kako bi njegove darove pretvorili u plodove, a to su dobra djela. „Postajemo putnici ovim svijetom i nastojmo biti bolji kršćani čineći dobra djela. Neka svatko od nas upita sebe: Ljubim li ja Gospodina? Ako ljubim, gdje se to očituje u mome životu?“, rekao je krizmatelj i poručio kako se Gospodin sigurno želi očitovati u našim životima, ali mu mi trebamo dati prostor.

Naglasio je kako nitko ne želi ići sam kroz život i da se čovjek često nađe u situacijama kada osjeća potrebu da netko bude s njim. Podsjetio je kako je Isus poručio svojim učenicima da ih neće ostaviti kao siročad i da će im poslati Duha branitelja, kako bi ih štitio, branio i jačao.


„Ne možemo živjeti niti jedan dan vjere bez Duha Svetoga i moramo ga stalno zazivati. Njegova je vatra već zapaljena u nama i treba je potpirivati i održavati da molimo kada nam ponestane riječi, da razlikujemo istinu i laž i da nas pretvori u hram dostojan našeg Gospodina Isusa“, rekao je biskupov delegat u Pločama.

VIS Krila ljubavi pjesmom je uveličao slavlje u crkvi Kraljice neba i zemlje.

 

Teskt i foto: Ante Šunjić / Dubrovački vjesnik

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi