Ostalo

DO KRAJA OŽUJKA! Predložite kandidate za županijska javna priznanja!

Odbor za dodjelu javnih priznanja Županijske skupštine pokrenuo je 1. ožujka postupak za predlaganje kandidata za javna priznanja, koja se dodjeljuju prigodom blagdana Sv. Leopolda Bogdana Mandića – Dana Dubrovačko-neretvanske županije 12. svibnja 2019. godine

Javna priznanja se mogu dodijeliti domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama, u zemlji i inozemstvu, koje su svojim djelom i radom pridonijele promicanju i ugledu Dubrovačko-neretvanske županije i to:

1. Proglašenje počasnim građaninom Dubrovačko-neretvanske županije,


Počasnim građaninom Dubrovačko-neretvanske županije pod točkom I. može se proglasiti građanin Republike Hrvatske ili stranac koji je svojim djelovanjem i postupcima osobito pridonio promicanju, značaju i ugledu Dubrovačko-neretvanske županije, ostvarivanju i razvoju međusobnih odnosa Županije s drugim županijama, narodima i državama, razvoju demokracije, mira u svijetu i općem napretku čovječanstva.

 2. Nagrade Dubrovačko-neretvanske županije.

Nagrade Županije pod točkom II. dodjeljuju se za iznimna dostignuća značajna za Dubrovačko-neretvansku županiju na raznim područjima djelovanja i stvaralaštva, i to:

 • za životno djelo:
  • pojedincu u obliku diplome i novčane nagrade u iznosu od 25.000,00 kn
 • za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju:
  • pojedincu u obliku diplome i novčane nagrade u iznosu od 15.000,00 kn
  • društvu, ustanovi, udruzi i drugoj pravnoj osobi u obliku diplome
 • za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju
  • pojedincu u obliku Plakete Dubrovačko-neretvanske županije i novčane nagrade u iznosu od 15.000,00  kn
  • društvu, ustanovi, udruzi i drugoj pravnoj osobi u obliku Plakete Dubrovačko – neretvanske županije.

Rok za predlaganje kandidata za javna priznanja traje od 1. ožujka do 1. travnja 2019. godine. Detaljnije o ovome možete pročitati na stranici Dubrovačko-neretvanske županije.

izvor: likemetkovic.hr