Ostalo

DN županija obilježila Međunarodni dan starijih osoba

Pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić nazočila je u Domu za starije osobe i rehabilitaciju Metković obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba, koje je održano u organizaciji Udruge Dobra i Udruge Otac Ante Gabrić.

Pročelnica Skurić je zahvalila svima koji su uključeni u ovaj program, ali i svima koji svojom brigom za starije osobe doprinose njihovoj socijalnoj uključenosti te im pomažu u njihovim svakodnevnim potrebama i aktivnostima, a svim starijim članovima je zahvalila za njihov dugogodišnji doprinos zajednici. Istaknula je i kako Dubrovačko-neretvanska županija za program „Pomoć u kući“ izdvaja 329 tisuća kuna, a cilj programa je pružanje pomoći u obavljanju svakodnevnih poslova starijim osobama koje žive same u svojim domovima, posebice u ruralnim krajevima županije.

Osim udruga Dobra i Otac Ante Gabrić, dodala je pročelnica Skurić, korisnici programa su i Udruga Dnevni boravak, pomoć i njega u kući Ploče iz Ploča, Udruga Blage ruke iz Dubrovačkog primorja i Udruga VAL na otoku Lastovu.


Izvor: Radio Ploče