Ostalo

Dani tehničke ispravnosti motocikala 2015.

policija motor by policija.hr

Tijekom sljedećeg tjedna, odnosno od ponedjeljka 20. travnja do subote 25. travnja, u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj organizira se akcija BESPLATNOG pregleda tehničke ispravnosti motocikala i mopeda.
Ova akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter, a nastala je u organizaciji stanica za tehnički pregled, Hrvatskog autokluba i Centra za vozila Hrvatske pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2015“.
Naime, motocikli i mopedi kao i ostala vozila L kategorije posebno su ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, te je stoga cilj ove akcije poticanje vozača motocikala i mopeda u pogledu ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.
Akcija je u potpunosti dragovoljna i njeno težište je pružanje savjeta radi uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na motociklima i mopedima te se nikakve represivne mjere neće primjenjivati.
Besplatan pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojim podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije, te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.
U spomenutom razdoblju policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnosti besplatnog pregleda u stanicama za tehnički pregled vozila.

Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska