Grad i okolica

Dani medijske pismenosti u 2.c

Učenici 2.c i ove su godine sudjelovali u Danima medijske pismenosti koje već 6. godinu zaredom organizira portal medijskapismenost.hr, čiji su osnivači Agencija za elektroničke medije i UNICEF.


Medijska pismenost jedna je od ključnih kompetencija za život i rad u digitalnome svijetu koji se konstantno ubrzano razvija i mijenja, stoga je važno građane osnažiti tim vještinama i znanjem, a posebice je važno vještinama medijske pismenosti učiti djecu i mlade, jer je to najbolji način zaštite od dezinformacija, propagande, potencijalno štetnih utjecaja medijskih sadržaja, kao i zaštite privatnosti i podataka u digitalnom svijetu.

Učenici su poslušali predavanje učiteljice Perice o reklamama i oglasima, učili su o prikrivenom oglašavanju te kako kritički procijeniti oglase. Nakon predavanja su pokušali osmisliti oglas za omiljeni proizvod ili proizvod kojeg su sami osmislili. Tema im je bila jako zanimljiva.

Tekst i foto: Osnovna škola Vladimira Nazora u Pločama

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi