Ostalo

Dani kruha na pločanskoj rivi

dani kruha by osnovna skola vladimir nazor

I ove je godine naša Škola organizirala prodajnu izložbu kruha. Naši dragi učenici i učenice uz pomoć roditelja, posebno mama i baka te svih djelatnika i djelatnica Škole, s puno su predanosti organizirali prekrasno druženje za naše sugrađane.
Sve je počelo blagoslovom kruha s don Tihomirom Jurčićem, zatim je kratki prigodni program vodila profesorica Ivana Pudar-Pećar. Za dobru glazbenu atmosferu pobrinula se Anja Grgić, najbolji disk-džokej Škole. Za dobru glazbenu atmosferu pobrinula se Anja Grgić, najbolji disk-džokej Škole.

Ni ove godine nismo zaboravili na naše sugrađane koji su potrebitiji naše brige. Tako su učenici sedmih razreda posjetili udrugu Radost i uz veselo druženje uručili prigodne darove (u prilogu je osvrt). To isto učinili su i učenici osmih razreda koji su posjetili neke korisnike socijalne skrbi.

Pogledajte fotografije, a ispod fotografija možete pročitati i kako je učenica Marcela iz 7d opisala posjet udruzi Radost!


Posjet udruzi „Radost“

U ponedjeljak smo svi zajedno, sa učiteljima, roditeljima i brojim sugrađanima obilježili Dan kruha i plodova zemlje.
Kao i svake godine, okupili smo se na rivi. Tamo smo izložili mirisno pecivo, primamljive kolače i druge raskošno umotane slastice. Bilo je i pravog kruha ispod peke. Crveni šipak, zlatna mandarina, žute i zelene tikve uz mamine i bakine kolače na našim stolovima privukli su naše sugrađane.
Pored prodaje i zabave na rivi, imali smo još ugodnih zadataka. Grupa učenika sedmih razreda posjetila je udrugu „Radost“ . Ugodno smo se proveli u njihovom šarenom kutku. Odnijeli smo kutiju punu kolača i peciva. (Petar je sam nosio, makar je velika i teška. On je uvijek prvi kad nešto skupljamo ili pomažemo)

Dočekali su nas Marta i Biba u društvu svojih prijatelja i odgajatelja. Jako su se obradovali i bili su nasmiješeni i ljubazni. Vole primati goste. Voditeljica donijela je posebno zamiješeno tijesto za današnji susret. Od tijesta smo pravili slova. Svi zajedno, napisali smo „Mi Volimo Radosne“ . Imali smo kecelje, kao pravi kuhari.
Poslije smo gledali kako teta od starih majica pravi šarene tepihe. Dogovorili smo se da ćemo i mi sakupiti stare pamučne odjeće ili posteljine, i donijeti za njihovu radionicu.
Na kraju smo domaćinima pročitali lijepe tekstove o važnosti kruha koje smo pripremili u školi. Odlični smo bili, i sve su nas fotografirali. Čini se da je kod njih uvijek veselo. Zidovi su puni slika, uspomena na događaje iz života udruge. Imaju puno praznika, i raznih zanimacija.
Mislim da ću ubrzo opet s prijateljicama posjetiti „Radost“ jer je tamo sve šareno i toplo.

Marcela, 7d

Tekst i fotografije: os-vnazor-ploce.skole.hr