Ostalo

Danas škola na daljinu, a prije 55 godina?

Koronavirus nam već jedno vrijeme određuje svakodnevicu. Među ostalim školska nastava je online.

Prema preporukama Središnjeg stožera prvi će se u učionice vratiti oni koji pohađaju razrednu nastavu, od 1.-4. razreda, i to 11. svibnja. Učiteljice i učitelji već planiraju kako razmjestiti 20-ak učenika u učionicama, naravno prema propisanom razmaku. I neće im biti lako ..

A kako bi to bilo izvedivo prije 55 godina, naravno u identičnoj situaciji, teško je i zamisliti. Zašto?


Odgovor vam donosi slika II a razreda OŠ V.Nazora Ploče iz 1965.godine. Njih je 38 na slici s učiteljicom Ankicom Alfirević, slikano ispred stare škole, možda je netko taj dan i izostao s nastave. Uglavnom, bilo ih je za dva današnja razreda.

Neke prepoznajem iako je prošlo više od pola stoljeća, Ankica Bule, Dijana Ostojić Peko, Tanja Franić Bulum, Meri Korać Glavinić, Damir Radić Uta, Mišo Krstičević Mika, Dalibor Bobo Gašpar, Milivoj Barbir, Ljubo Ivanišević, Zvonko Ajduk, Nedo Marinović .. ostali neka se sami prepoznaju i pronađu. Barem sada imaju viška vremena.

Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi