Ostalo

Čvor Čeveljuša ukupni pobjednik prve sezone Neretvanskog pub kviza!

Završena je prva kvizaška sezona u Pločama! Možemo slobodno reći da je idejni začetnik i organizator, Davor Vukosav, upotpunio zimu/proljeće impresivnom broju kvizaša iz Ploča i šire okolice. Procjena je da je kroz kvizaška natjecanja prošlo oko 200 ljudi!

Zanimljiva nadmetanja nas opet očekuju nakon kratke pauze, a mi čestitamo pobjednicima i svim sudionicima. Pratit ćemo vas i dalje.

U zadnjem, trećem kolu kvizaške lige za prvaka Čvor Čeveljuša je upisala drugu pobjedu, te potpuno zasluženo osvojila titulu prvaka!


U vizualama su po 8 točnih imali Jurica Pavlović pravi profil, No pasaran!, Financi i Niprije, dok su po 9 glazbenih izvođača preepoznali Čvor Čeveljuša, Tribute to Marko Karić, Jurica Pavlović pravi profil, No pasaran! i Javorov list. Trebalo je prepoznati pjevača RHCP Anthony Kiedisa, grad Varaždin, cvijet Magnoliju, sedmoprugu usminjaču, te film Mamurluk…a glazba je bila sastavljena od pjesama Los Lobosa, Zdravka Čolića, Enrique i Julia Iglesiasa, te Cher i Traina. U ABC pitalicama najbolji rezultat je ostvarila ekipa Barbari 7 koji su točno odgovorili na čak 18 od 20 pitanja, dok su po 15 točnih glazbenih imali Niprije i No pasaran!. U ovom dijelu je trebalo znati da je titula nogometnog prvaka Rumunjske otišla u Costantu, da filozof Anaksagora ne pripada Miletskoj školi, da je Petar Berislavić potukao Turke kod Dubice, te da je smeđi dugoušan sposoban letjeti. Ovaj dio je pratila glazba Vatrogasaca, Georga Jonesa, The Four Topsa, Klape Sinj, Merlin i Jenifer Rush.

Nakon ove dvije igre na vrhu tablice se nasla ekipa No pasaran!, dok su Čvor Čeveljuša i Jurica Pavlović pravi profil dijelili osmo mjesto….da je tako ostalo na kraju, to bi im donijelo ukupnu pobjedu u ligi.

No, treći set pitanja pokazao se dosta težak za većinu ekipa. Čvor Čeveljuša se podigla iz pepela, te sa 14 točnih i 12 pjesama ostvarili na kraju najbolji rezultat…i tako zadržali vodeću poziciju na tablici….ali uzbuđenja i neizvjesnosti nije nedostajalo. U trećem dijelu se tražilo staro ime Led Zeppelina, ruski hrvač, jedna filozofska disciplina, pjevačica iz Benina, te srpska premijerka…a slušali smo Gabrielu Climi, Foo Fighters, Erosa, Vatru i Dusty Springfield.

Nakon ovoga je odigrana i četvrta igra u kojoj je osim znanja bitnu ulogu igrala i sreća jer su izvučeni brojevi diktirali redoslijed odgovaranja, te izbor pitanja tako da su ekipe mogle upisati od maximalnih 20 do minimalnih -10 bodova. Čvor Čeveljuša je za pobjedu u ovom kolu dobila poklon bon od 100 kn u Pizzeriji Oliva, te dvije ture pića u CB Mare. Tribute to Marko Karić je za drugo mjesto dobila turu pića, a tura pića je pripala i ekipi Pivopije Company za prezdanje mjesto. Za ukupnu pobjedu Čvor Čeveljuša je dobila paket godišnjih članarina u Narodnoj knjižnici Ploče, te prigodne majice i dvije ture pića u CB Mare. Drugoplasirana ekipa iz Metkovića Jurica Pavlović pravi profil dobila je knjige i turu pića. Trećeplasirana ekipa No pasaran! dobila je turu pića i paket CD-ova od Radio postaje Ploče…a po paket CD-ova su dobile ekipe Niprije, Javorov list i Financi za četvrto, peto i šesto mjesto.

Vrgorska ekipa Tešije pobjednik je zadnjeg, trećeg kola kvizaške lige za utjehu, te im je pripala nagrada od dvije ture pića u CB Mare i poklon bon od 100 kuna u Pizzeriji Oliva u Pločama. Maratonci iz Neuma osvojili su drugo mjesto ispred vrgorske ekipe Ford Alan, te im je taj plasman donio prvo mjesto i titulu pobjednika Lige za utjehu.

Prvih šest ekipa u poretku je nagrađeno prigodnim paketom CD-ova koje je donirala Radio postaja Ploče, a za prve dvije ekipe (Maratonci i Tešije), Narodna knjižnica Ploče poklonila je prigodne knjige i besplatne godišnje članarine.

Novo ligaško natjecanje nas čeka negdje u rujnu, a do tada će biti organizirano nekoliko neobveznih ljetnih kvizova u kojima će sudjelovati ekipe koje se najbrže prijave putem poruke u inbox.

 

konačna tablica Lige za prvaka

 

tablica Lige za utjehu