Ostalo

Crveni križ Ploče održao predavanje učenicima 5. razreda povodom Tjedna borbe protiv tuberkuloze

TJEDAN BORBE PROTIV TUBERKULOZE od 14.do 21.rujna.

Svake godine Hrvatski Crveni križ obilježava zajedničku akciju svih društava Hrvatskog Crvenog križa kao Tjedan borbe protiv tuberkuloze od 14. do 21. rujna, čime se želi podsjetiti na važnost sprečavanja, ranog otkrivanja i pravilnog liječenja tuberkuloze u našoj zemlji.

U sklopu obilježavanja Tjedna borbe protiv tuberkuloze, u suradnji sa Osnovnom školom “Vladimir Nazor” Ploče, Crveni križ Ploče održao je predavanje o tuberkulozi učenicima 5. razreda. Također su im podijeljeni promotivni i edukativni materijale.


Tuberkuloza je zarazna bolest proširena u cijelom svijetu uzrokujući zdravstvene, socijalne i ekonomske posljedice milijuna ljudi. Iznenadna pojava novih zaraznih bolesti poput pandemije COVID-19 podsjeća nas na ozbiljne prijetnje koje mogu nastati za cijelo čovječanstvo zbog opasnosti od širenja zaraznih bolesti (primjerice HIV, ospice).

Više o tuberkulozi i njenoj prevenciji možete saznati na poveznici: https://www.hck.hr/sto-radimo/zastita-i-promicanje-zdravlja/prevencija-tuberkuloze/173

ČUVAJMO NAŠA PLUĆA!

Tekst i foto: Crveni križ Ploče