Ostalo

Comenius team odlazi u Slovačku!

Završene su pripreme za polazak na peti projektni sastanak u Rožnavi u Slovačkoj. Tema sastanka ovog puta su Drama i Inkluzija.

Dramska grupa „Maslačak“, učiteljica Duške Ivičević i Gordane Vuletić, sa suradnicom Anjom Grgić, sa učenicima Mladenom Jovićem, Vitom Rešitijem, Mihaelom Grebenarom i Matejem Ilićem pripremila je glazbeno scensko uprizorenje poznate dječje pjesmice „Avanture malog Juju“. Video snimljen na ušću rijeke Neretve, prikazat ćemo na zajedničkoj priredbi i pokloniti svim partnerima.

Učenici Marela Šarić i Maroje Ćavar iz 5. C, glumit će u igrokazu kojeg će za international show, sa učenicima svih škola sudionica režirati učiteljica slovačke škole.


Odnijet ćemo ponovo torbu pisama za naše Comenius prijatelje, i za „naše“ obitelji (koje su ugostile učenike iz Ploča). Nosimo darove koje je pripremila Likovna radionica škole s učiteljicama M. Čupić Senta i A. Kostanić Burić, prospekte i suvenire našeg kraja od Turističke zajednice Ploča, Bajaderu i mediteranske slastice iz Gogine i Duškine „ eko kužine“.

Okušat ćemo se ne samo u engleskom nego i u svim drugim jezicima na kojima već znamo radosno pozdraviti i izmijeniti poneku uljudnu riječ!

Pored spomenutih učenika, koje je za ovaj projektni izazov osnažilo višegodišnje iskustvo rada u dramskoj skupini, putnici za Slovačku su ravnateljica Meri Glavinić, učiteljice Božana Marković (matematika, IT), Anja Grgić (učitelj rehabilitator, IT), Duška Ivičević (razredna nastava, dramska skupina) i tajnica škole, Željka Marević.

os-vnazor-ploce.skole.hr