Ostalo

Ćiro Blažević o jednom pločanskom političaru: ‘Samo ON među vama ima muda i neka vam bude uzor!’

“Nitko se ne može uvijek provući, eto to se jednostavno dogodilo Nijemcima. Jest, to je veliko iznenađenje, ali Nijemci su si sami krivi. Protiv Meksika im je sudac pomagao, protiv Šveđana su se izvukli čudesno, a čuda nisu česta i Južna Koreja im je održala lekciju za sva vremena”, kazao je za portal dnevno.hr Ćiro Blažević nakon senzacionalne eliminacije Nijemaca.

Jasno, nas su zanimale Ćirine opservacije o Hrvatskoj…

“Devet bodova, a vi bi da možda kritiziram. Ne dolazite u obzir. Dvoboj protiv Islanda odigrao se u slabijem ritmu, u promijenjenoj momčadi i opet se ostvarila pobjeda koja nam nije bila ni potrebna. Pa, gdje ćete više i bolje. Ja sam oduševljen. Pa, što bi me onda pitali da smo mi Nijemci, dajte molim vas… I ovi novi su igrali dobro, a ovi stari su stalno dobri. S optimizmom smijemo čekati Dansku, ali nikako s podcjenjivanjem. Vidite te Skandinavce, Šveđane, pa i te Dance. Oni znaju sve šokirati. Mi im to ne smijemo dozvoliti. Toliko smo dobri da bi nam ispadanje protiv Danske bio veliki grijeh. Ne, oni nas ne mogu pobijediti, mi možemo pobijediti sami sebe”.


Ćiro je osjetio potrebu još nešto reći, a to se tiče navijačke atmosfere oko reprezentacije.

“Vidim da je narod složan. Ovi ostali hejteri, pa njih nitko ne uzima za ozbiljno. Zato mi je drago da su i pojedini političari konačno, ističem konačno, shvatili potrebu pomaganju nogometu i navijačima reprezentacije. Evo, mene je oduševilo kako je Orepić hrabro i neprikosnoveno izašao pred javnost, obučen u hrvatski dres, eliminirao svaku ideologiju iz svojih riječi i pozvao na hrvatsko jedinstvo. To je ono što se traži, Orepić nam može biti primjer. Zar nije lijepo osjećati što imamo ugođaj kao one naše 1998. godine. Malo nam nedostaje, ovom napaćenom narodu treba veselje i motiv za veseliji život. Jer, kad si veseliji lakše se izvlačiš iz krize. Svi političari trebali bi učiti od Vlahe Orepića. Čovjek priča o potrebi za novom politkom koja ima za cilj ugledati se na najrazvijenija gospodarstva u Europi. Logično i jednostavno. Čovjek zna šta i kako treba kao što je znao kad je bio ministar. Orepić ima muda! Prije kvalifikcijske utamice protiv Ukrajine razgovarao je sa svim navijčkim skupinama, čak i s onima za koje se tvrde da su huliganske. I incidenata nije bilo, kao što ih nema sad u Rusiji. Zar ne vidimo da nas nogometaši i njihovi uspjesi čine boljima nego što jesmo. Ja računam na finale, sa da znate”, raspričao se Ćiro.

Prije negoli nas je pozdravio dobacio nam je:

“Nama to treba kao lijek, uspjeh nam treba kao zrak”!