Ostalo

Četvrtaši posjetili meteorološku postaju

posjet meteorološkoj postaji by osnovna škola

Četvrti razredi sa svojim učiteljima Verom Cvitanović i Zoranom Lončarom posjetili su meteorološku postaju u Pločama. Bartol Butigan iz IV. a opisao nam je svoje dojmove o navedenom posjetu.

Posjetili smo meteorološku postaju

Prije nekoliko dana učiteljica nas je obavijestila da ćemo posjetiti meteorološku postaju.
Toga jutra probudio sam se jako rano jer nisam od uzbuđenja mogao spavati.
Stigao sam pred školu gdje su svi razgovarali o tako iščekivanom posjetu. Ušli smo u razred gdje nas je učiteljica dočekala s osmijehom.
Nakon kraćeg dogovora, krenuli smo zajedno s učenicima četvrtog b razreda. Putem smo veselo pričali i pjevali. Kad smo stigli pred postaju, dočekao nas je meteorolog.
Podijelili smo se u grupe i počeli razgledavanje. Nestrpljivo sam čekao da dođe i moj red. Razmišljao sam o tome što sve prethodi da se na radiju i televiziji pročita točna vremenska prognoza
Ušao sam i vidio razne uređaje, termometre, računala, bilješke o vremenu…Vani sam vidio i visoku štangu na čijem vrhu se odmjerava brzina i smjer vjetra.
Meteorolog nam je pokazao termometre u zemlji koji označavaju temperaturu tla i termometar koji se postavlja noću udaljen pet centimetara od tla.
Rezultat svih prikupljenih podataka predstavlja vremensku sliku koja pomaže ljudima u njihovim poslovima i aktivnostima.
Obilazak meteorološke postaje bio je zanimljiv. Veseli smo krenuli natrag u školu bogatiji za još jedno iskustvo.


Bartol Butigan 4.a

Tekst i fotografije: os-vnazor-ploce.skole.hr