Ostalo

CEBALO: Tražimo od nadležnih institucija da razmotre da li su se u Domu u Pločama pridržavali svih mjera

Na današnjoj redovno održanoj konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite tema je bila i situacija u Pločama. Naime, novinar Dubrovačke televizije postavio je pitanje načelniku županijskog stožera Jošku Cebalu vezano uz situaciju u Domu za starije, nemoćne i bolesne u Pločama.

– Puno građana je dosta nezadovoljno činjenicom što se koronavirus uvukao u Dom za starije u Pločama, što su svi štićenici zaraženi i svi djelatnici i vlasnica i njena obitelj. To je u biti jedino žarište u dolini Neretve, bez slučaja Doma i povezanih, u Pločama bi bilo 3 zaraženih, ovako ih je 27.

Hoće li se ispitati uzroci, eventualni propusti u izoliranju korisnika i kolika je bila opremljenost doma u tim situacijama s obzirom da potpuna zaraza svih još nigdje nije zabilježena? – pitali su iz Dubrovačke televizije.


– Tražimo od nadležnih institucija da razmotre da li su se u Domu u Pločama vlasnici i djelatnici pridržavali svih onih mjera koje su dane od Zavoda za javno zdravstvo. Ispitati će se sve okolnosti i eventualne odgovornosti – odgovorio je Joško Cebalo na današnjoj konferenciji županijskog stožera.

Podsjetimo, korisnici Doma kao i vlasnica i zaposlenici, nakon što je testiranje pokazalo da su svi zaraženi, evakuirani su u dubrovačku bolnicu i Studentski dom. Radilo se o 12 korisnika Doma i 6 zaposlenika. Nažalost, jedna osoba je preminula, a još jedna se nalazi na respiratoru u dubrovačkoj bolnici.