Ostalo

Capak: Broj osoba na koncertima između 500 do 1000

Krunoslav  Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske izjavio je u HRT-ovoj emisiji ‘Dobro jutro Hrvatska’ da je Stožer civilne zaštite pripremio draft mjera iz područja kulture odnosno glazbene industrije, te je Stožer je od njih tražio da pogledaju prijedlog mjera ali nisu do jučer kasno navečer dobili odgovor.

– Čekamo da tu bude sad ujutro i odmah ćemo ih objaviti, nije nikakav problem. Taj draft postoji i ako netko ima primjedbe mi ćemo ih prilagoditi i napraviti neki kompromis, rekao je Capak.

Naglasio je da vjeruje da neće biti primjedbi jer je Stožer  u kontaktu s osobama iz glazbene industrije i sve su dogovarali skupa.


Capak je kazao da kupovina on-line karata za koncerte je samo jedan od načina jer postoji evidencija tko je na koncertu bio i to služi u te svrhe.

Istaknuo je da u materijalima piše da je moguć mali broj prodaje karata i to ne može biti više od 5-10 posto. Capak je kazao da je smanjen broj ljudi na koncertima. Taj broj bi iznosio između 500 do 1000 osoba.

– U zatvorenim prostorima 500, a u otvorenim prostorima 1000. Nadam se da će to biti usuglašeno s glazbenom industrijom. Ako se organizira neki veći koncert, može se zatražiti dozvola županijskog Stožera civilne zaštite jer to zahtjeva drugačiju organizaciju, dodao je.

Capak je rekao što se tiče obiteljskih okupljanja i glazbenih večera da se tu nije ništa promijenilo.

– Dogovorili smo s catering industrijom i s organizatorima takvih događaja da ostane brojka koja je propisana od 1. srpnja, 300 do 500 osoba. Tu brojku nismo smanjivali, ali od prošlog ponedjeljka vrijedi odredba da svako okupljanje koje ima više od sto sudionika mora se prijaviti županijskom Stožeru civilne zaštite, dodao je ravnatelj Capak, prenosi Dalmatinski portal.