Ostalo

Boje Ploča na velikom međunarodnom susretu invalida u Međugorju

invalidi u međugorju by ploce.hr

Pločani su bili dijelom velikog, već tradicionalnog međunarodnog „Susreta osoba s invaliditetom“, koji se ove godine održao po četvrti put u Međugorju. Organizator je udruga „Susret“ iz Čitluka, u suradnji sa Župnim uredom i „Majčinim selom. Hodočašće se održava pod geslom „U Marijinoj školi”, a ove godine okupilo je oko 1600 sudionika, iz Latvije, Ukrajine, Poljske, Slovenije, Slovačke, SAD-a, Italije te BiH i Hrvatske.

Program susreta realiziran je kroz niz aktivnosti. Uživali su sudionici tako u molitvi, druženju, odmoru, svjedočanstavima, kreativnim radionicama, pjesmi, animaciji i raznim predavanjima.

Potporu ovom posjetu dao je Pločanima i gradonačelnik Krešimir Vejić. Tako su naši Pločani na ovaj put išli s kombi vozilom Grada Ploča za osobe s invaliditetom. Na put su išli, spontanim zajedničkim dogovorom, Ivana Nikolac, Marjan Tolj, naši Leptirići, a kako kažu „dojmove s ovog susreta će sabirati još dugo“.


Zahvaljuju svima koji su im ovo lijepo iskustvo omogućili, a svoj su grad dostojanstveno predstavili. Smještaj im je omogućio hotel Herceg i ovom prilikom od srca zahvaljuju cijelom osoblju hotela Herceg, Luna i svima koji su ih raširenih ruku primili.

Velika hvala i gdinu Marjanu Tolju koji je cijelim putem bio na usluzi ovoj veseloj skupini i pratio ih budnim okom.

Ova vesela ekipa je sudjelovala u svim organiziranim događanjima susreta, a o doživljenom tijekom ovih nekoliko dana prepričavaju svim svojim prijateljima uistinu u najboljem mogućem svjetlu, te se raduju sljedećoj prilici za razmjenu iskustava i na neki način prikupljanja snage za buduće svakodnevne situacije, prepreke, ali i pobjede.

Tekst i fotografije: www.ploce.hr