Ostalo

“Bliski istok i Sirija” – predavanje novinara i pisca Hrvoja Ivančića u Narodnoj knjižnici Ploče

“Bliski istok i Sirija” – predavanje novinara i pisca Hrvoja Ivančića u Narodnoj knjižnici Ploče ovaj četvrtak, 20.10.2016. u 19:00 h.

Ivančić je Siriju posjetio dva puta tijekom rata, ali u nju je putovao i prije krvavog sukoba. Ujedno je bio i u izbjegličkim kampovima u Jordanu i Libanonu.

Kako se živi na teritoriju pod kontrolom vladinih snaga, izbjeglička kriza, tko su sukobljene strane, sve to su pitanja kojih će se dotaknuti tijekom predavanja. Gledat ćemo i ekskluzivne snimke koje je snimio tijekom zadnjeg boravka u Siriji.


Inspiriran dugogodišnjim putovanjima na Bliski istok, Ivančić je napisao zbirku kratkih priča Za’atar – priče s Bliskog istoka o kojoj će govoriti tijekom predavanja.

O autoru

Hrvoje Ivančić rođen je 1983. u Zaboku. U rodnom gradu završava Osnovnu školu Ksavera Šandora Đalskog i Gimnaziju A.G. Matoš, a studij povijesti završava u Zagrebu. Tijekom studija započinje s novinarskim radom. Putuje Bliskim istokom, Afrikom i Azijom. Piše iz ratom opustošene Sirije. Reportaže objavljuje u svim bitnijim tiskovinama. Piše putopise, fikciju i kratke priče.

Napisao je tri knjige: Dunavski blues, Samsara – Put na Istok i Za’atar – priče s Bliskog istoka. Za prvu je dobio književnu nagradu Rikard Jorgovanić.

Od 2015. član je Hrvatskog društva pisaca.