Grad i okolica

Banja dobiva nogometno igralište u rujnu

Iz Grada Ploča pokrenuli su javnu nabavu za izvođača radova na izgradnji nogometnog igrališta Banja. Procijenjena vrijednost projekta je 69.000 eura, uz osigurano sufinanciranje u iznosu 35.909,70 eura iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i proračuna RH posredstvom LAG-a Neretva. Izvođač će biti poznat tijekom lipnja, a u prvim tjednima ljeta će započeti radovi koji će trajati 2 mjeseca.

Kroz projekt će se izraditi armirano-betonski temelji i zidovi, 380 m2 asfaltirane podloge igrališta s nogometnim golovima, uredit će se kolne i pješačke površine, ugraditi klupe, koševi za otpad, ograda igrališta s čeličnim stupovima te čelična vrata, postavit će se 4 stupa javne rasvjete s 8 reflektora, javna slavina s pitkom vodom te će se postaviti odvodnja s pripadajućom rešetkom. Paralelno smo dali izraditi i projekt hortikulture koja će se urediti tijekom uređenja samog igrališta.

Cilj projekta je osigurati kvalitetne rekreacijske zone na širem području Grada Ploča te dostupna gradska zemljišta staviti u upotrebu.


Izgradnja nogometnog igrališta prva je od nekoliko faza uređenja rekreativne zone Banja. Prostor smo cjelovito promislili i u doglednoj budućnosti ovdje ćemo realizirati još prostora za rekreaciju i razonodu.

 

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi