Grad i okolica

BAĆINA Obilježena 30. obljetnica smrti hrvatskog branitelja Ninoslava Abramovića

Danas je u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Baćine, a pod pokroviteljstvom Grada Ploča održana 30. obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Ninoslava Nina Abramovića, prvog poginulog pripadnika 116. brigade 3. bojne HV-a.

Komemoracija se održala ispred spomenika Ninoslavu Abramoviću pored Baćinskog doma, a okupljenima su se, uz organizatore obratili i brat poginulog Nina koji se zahvalio pločanskim braniteljima i gradu Pločama koji čuvaju uspomenu na njegovog poginulog brata, Živko Žderić kao zapovjednik postrojbe, pločanski župnik don Ante Bitunjac i ispred Grada Ploča, pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević. Svi oni redom su izrazili zahvalnost na žrtvi koju su hrvatski barnitelji podnijeli da bi mi danas imali ono što konzumiramo danas, a to je slobodna domovina Hrvatska.

Nakon prigodnih riječi, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i civilnih vlasti položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomen obilježja poginulog Ninoslava.


Program je vodila Eleonora Kužet.

Ninoslav je poginuo na Južnom bojištu kao pripadnik 3. bojne 116. brigade, 10. svibnja 1992. godine. Rođen je 1962. godine u Brčkom, a živio u Baćini. Bio je oženjen Anitom r. Bošković.

Posmrtno je odlikovan Odličjem Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te je dobio čin časničkog namjesnika.

Pokopan je na Gradskom groblju Laniština u Pločama.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi