Ostalo

Andrija Kaleb se odrekao novčane nagrade

Znak za invalide

Udruga Osoba sa invaliditetom u Pločama održala je redovnu treću izbornu skupštinu u svojim prostorijama u ulici Vladimira Nazora.

Izabrano je novo predsjedništvo koje je predložilo i izabralo za novog predsjednika Udruge Dražana Štrbić. Dosadašnji predsjednik, Andrija Kaleb je čestitao i predao svoje zaduženje i ovlasti novom predsjedniku, navodeći kako ga njegova dob i zdravlje onemogućavaju udovoljiti potrebama Udruge. Poznato je da je Andrija svojim zalaganjem u ovom gradu ishodio niz povlastica za osobe s invaliditetom. Između ostalog petnaestak parkirališnih mjesta, te prostor u kojem djeluje Udruga, a i okupljaju se članovi, te dežuraju dva ili tri puta tjedno.  Prostor je funkcionalno opremljen i svaki član može neometano, bez arhitektonskih barijera, u njega pristupiti.

U znak zahvalnosti za nesebičan rad i zalaganje u proteklom periodu,  predsjedniku Kalebu,  član novog predsjedništva Ivan Šunjić, je predložio, a svi prisutni su podržali prijedlog o nagradi u iznosu od pet tisuća. Međutim, dirnut pažnjom, biranim riječima, Andrija se zahvalio svim članovima na predloženoj mu nagradi, odrekavši se iste u korist Udruge, koja mu znači više od vlastitog kućnog budžeta. – Ne znam za  što bi meni poslužili novci, ali znam da je članovima Udruge i za redovnu djelatnost, te plaćanje računa novac potreban – rekao je Kaleb.


Zbog vrlo neobičnog i nesvakidašnjeg čina ovog Pločanina, članovi Udruge Osoba s invaliditetom izrazili su mu zahvalnost.

Tekst: Ante Šunjić, www.dubrovacki.hr
Ilustracija: www.dubrovacki.hr