Ostalo

Akcija prikupljanja pomoći za liječenje i oporavak Maria Čeh Ujdur

Priča počinje 12.11.2013. godine rođenjem, tada zdravog dječaka Maria. Rođen je carskim rezom na Sv. Duhu i nakon par dana boravka u bolnici, pušten kući sa ocjenom 10. Sve što su roditelji primjetili i na što su u više navrata upozoravali pedijatricu, bilo je to da je Mario dosta mirnija beba, ali u tome nitko nije vidio problem. Nakon samo mjesec dana boravka kući Mario je iznenada poplavio i počeo gubiti zrak. Mama ga je hitno odvela kod pedijatrice i od tada je, nažalost, sve krenulo po zlu…

Kod pedijatrice je Mario odmah prebačen u kola hitne pomoći, spojen na kisik i odvežen u bolnicu. Nakon samo dva dana boravka u bolnici i disanja uz pomoć kisika ,spojen je na respirator, te nakon nekog vremena i na oscilator. I tako je ostalo idućih 5 mjeseci. Nakon određenih pregleda doktori su utvrdili da su Mariu pluća u katastrofalnom stanju. Nakon nekog vremena ustanovili su i problem sa srcem. Pokušavali su odvojit ga od aparata, ali nažalost nije išlo.
Problem Mariovog današnjeg stanja je upravo sve šta je prošao u cijelom tom periodu, pa sve do dan danas. Dobio je sepsu, temperaturu od 41.5, došlo je prestanka rada bubrega, kroničnog oštećenja jetre, oštećenja pluća, zatajenja srca, te velikog oštećenja mozga. Doktori su tada davali male nade za ikakav oporavak, al Mario se svojom snagom i uz Božiju pomoć izvukao iz takve krize.

Danas se nalazi u bolnici Rebro. Doktori su mu napravili operaciju podvezivanja plućne aorte ,misleći da će mu taj zahvat omogućit da napokon sam udiše život. Nažalost, to nije bilo dovoljno, te su mu morali ugraditi kanilu, koju ima još uvijek i za koju se ne zna do kada će mu biti potrebna. Sljedeći korak, onaj najopasniji, je operacija koja ga tek čeka. Zatvaranje VSD-a (RUPA NA SRCU).


U svezi s tim prenosimo Vam riječi Mariove majke iz razgovora sa doktorom:
“Ovo je moja priča! Rodjen sam 12.11.2013 na Sv.Duhu sa apagarom 10/10. Mjesec dana sam bio doma i tocno 12.12.2013. sam poplavio, mama me odvela pedijatrici. Tad mi je stalo srce i tad su me reanimirali. Zatim su me prebacili u zaraznu bolnicu gdje su me stavili na respirator, zatim oscilator. Tad su mi otkazala jetra, bio sam na dijalizi, pa su mi otkazali bubrezi i dobio sam tesko ostecenje mozga. Imao sam i sepsu i zuticu i temp 41.5.Zatim pothladjenost, te sam onda prebacen na Rebro, gdje su me operirali, tj. radili mi banding plućne aorte, zatim su me pokušali skinuti od aparata, al nije išlo. Dobio sam kanilu, al se pojavila i masa bakterija, pa su me vratili u zaraznu. Izlječili smo bakterije, pa smo se vratili na Rebro. Sad moram operirat VSD rupu na srčeku al se doktori boje, jer mi treba u sali zaustavit srce i stavit ga na masinu. Uz to trebam dobit neke iznimno rijetke ljekove koji mogu aktivirat bakterije koje nosim u sebi. Tad mogu dobit sepsu i umrijet, ako me ne operiraju, tj. ako ne probaju, nema mi spasa. Uz to, zadnji mi je momenat da krenem s vježbama za mozak.
To je moja priča…”

Roditelji se sada, nakon pola godine Mariovog boravka u bolnici, nalaze u financijski nezavidnoj situaciji. Ovim putem Vas pozivamo, da u skladu sa svojim mogućnostima i željama, pomognete obitelji Čeh Ujdur da omoguće Mariu sve što mu bude potrebno za daljnje liječenje i oporavak, na čemu Vam se unaprijed zahvaljujemo.

Uplate možete vršti na račun : HR3724020063102578894
otvoren u Erste banci, na ime Niko Ujdur.
U svrhu uplate naznačite da se radi o pomoći za liječenje i oporavak Maria.

Hvala Vam!