Ostalo

Advent u Pločama

Advent u Pločama i ove će nas godine okupiti na ulicama našega grada, te uz niz sadržaja pružiti, nadamo se, jedinstven blagdanski ugođaj.

Prisjetiti ćemo se i lanjskog druženja u našem parkiću, kojem je pridonijela i suradnja s našim Udruženjem Obrtnika Grada Ploča, pa su se tako organizaciji odazvali neki naši kafići i restorani. Kuhale su se kobasice, vino, vruća čokolada.

I ove godine pločanski kafići će svim Pločanima i posjetiteljima, ne sumnjamo pružiti pravo prazničko raspoloženje i sudjelovanjem pomoći dobroj organizaciji ovogodišnjih Božićnih aktivnosti. Počeli smo s pripremama i očekujemo i suradnju naših mjesnih odbora. Molimo dakle i naše kafiće i naše glavare, udruge i organizacije da daju svoj zalog kako bi naši sugrađani uistinu Božićnu radost osjetili upravo u svom gradu.


Planova je puno, od aktivnosti za djecu, neizbježnog dolaska Djeda Biožićnjaka (ove godine u skroz zanimljivom izdanju i aranžmanu), starih običaja, postava jaslica, druženja uz paljenje badnjaka, tradicionalnih jela uz naravno glazbu. Nekoliko uistinu zanimljivih noviteta već se razrađuje i sadržaja neće nedostajati. Pučko otvoreno učilište Ploče ove godine ima bogat Božićni program aktivnosti, a čekaju vas i prelijepi koncerti i događanja u crkvi Kraljice Neba i Zemlje.

Čestitajmo jedni drugima Božić stiskom ruke na našim ulicama, zaplešimo i družimo se. Božić u Pločama ostvarit ćemo samo zajedno, stoga pozivamo sve koji su zainteresirani za sudjelovanje na bilo koji način u manifestacijama “ADVENTA U PLOČAMA” povodom najljepšeg doba u godini, da se jave na br.tel 099/235 1646

Nakon iskazivanja interesa naći ćemo se svi i na jednom zajedničkom sastanku, te dogovoriti detalje. Sav taj trud, rad i zalaganje isplatit će se sigurno samim prizorom u jednoj od Božićnih noći i druženju na ulicama Ploča.

Unaprijed svima hvala, dajmo dio sebe i napravimo magičnim još jedan “ADVENT U PLOČAMA”.