Grad i okolica

Advent u Pločama: koncerti Urbana, TBF-a i klape Cambi, a za najmlađe klizalište

S prvim danom prosinca i tradicionalnom manifestacijom “Blago Neretve i primorja u pjesmi, plesu i plodovima rada” započinju adventska događanja u Pločama, a za uvod u koncertni dio programa i kao službeno otvaranje Adventa, 8. prosinca na platou ispred crkve nastupit će Mjesni odbor.

Pločane će još, od popularnih domaćih izvođača, zabavljati i klapa Cambi (16.12.), Urban&4 (22.12.) te TBF (30.12.).

Najmlađi će se najviše veseliti klizalištu koje se, popraćeno animatorima, otvara u petak, 8. prosinca te brojnim dječjim predstavama i radionicama, kao i dočeku Sv. Nikole te dječjem dočeku Nove godine. Klizalište će biti otvoreno sve do 8. siječnja. 


Adventske svijeće palit će se svake nedjelje ispred crkve, a na Badnjak će se na rivi tradicionalno dijeliti bakalar. Božićni koncert na rasporedu je 27. prosinca, a 29. prosinca uprizorenje živih jaslica.

Osim platoa ispred crkve kao glavne lokacije, događanja će se odvijati u Domu kulture, u crkvi te u Narodnoj knjižnici, a za cijelo vrijeme trajanja Adventa u Pločama radit će dvije adventske kućice na lokaciji ispred crkve.

„Veselimo se blagdanskom šušuru u našem gradu i vjerujemo da će svatko od sugrađana u programu pronaći nešto interesantno. Kroz mjesec dana isplanirali smo preko 35 događanja, a ove godine možda i više nego prije naglasak je na sadržaju za najmlađe. Ideja je da se okupljamo u što većem broju i u dobrom raspoloženju ispratimo 2023. godinu“, poručili su iz Gradske uprave.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi