Ostalo

A sad ljeto: Za vikend temperature i do 30 stupnjeva!

Ako mislite da smo konačno završili s dosadnom kišom i da nam slijede lijepi ljetni dani, mogli biste biti u pravu. Barem djelomično. Ovog cijelog tjedna doista ćemo imati ugodne temperature i većina će tjedna biti sunčana. No, nismo posve gotovo s kišama. Već sutra i u srijedu dobar dio dana u istočnoj Hrvatskoj obilježit će povremeni pljuskovi.

Ipak, kako prenosi portal Večernjeg lista, dobar dio zemlje uživat će u suncu, pogotovo u Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj. A i temperature će sada brzo doseći ljetne razine. Već u srijedu u Zagrebu se očekuje i 28 stupnjeva, prije nego se u srijedu navečer u metropoli spusti i pljusak osvježenja. Ostatak tjedna u Zagrebu bi trebao proteći sunčano, vruće i bez naoblake sve do nedjelje kada bi naoblaka mogla dovući i pokoji pljusak.

Krajem tjedna posebice će vruće biti u istočnoj Hrvatskoj, temperature bi mogle doseći i 30 stupnjeva. DHMZ predviđa 30 stupnjeva u Vinkovcima i Iloku u subotu, te 29 stupnjeva u Osijeku. Ostatak Hrvatske bi se trebao većinom sunčati na temperaturama od 20-tak Celzijevih stupnjeva, uz ponešto naoblake i kiše u prvom dijelu tjedna. Od četvrtka nadalje bit će manje kiše.


U svakom slučaju definitivno smo ušli u razdoblje kada će više dominirate toplije i sunčanije razdoblje, ali i dosta sparnije. Također, oborine neće sasvim prestati.