Ostalo

7. Međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

TEMA susreta je: Živjeti od Božje riječi:
„ Tada im otvori pamet da razumiju Pisma“ (Luka 24, 45)“

7. Međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom održati će se u Međugorju od 14. do 17. lipnja 2018. godine. Glavni organizator hodočašća je udruga “ Susret“ iz Čitluka u suradnji s Župnim uredom i Majčinim selom.

Posebnost ovog Hodočašća za osobe s invaliditetom jest što se od strane župljana župe Međugorije sudionicima hodočašća osigurava besplatan boravak. Također, svaka osoba s invaliditetom ili dijete s teškoćama ima pravo na pratnju jedne osobe (asistenta, roditelja ili volontera).


Grad Ploče u dogovoru s predstavnicima udruga osigurao je prijevoz sudionika, te na taj način podržao održavanje ovog već tradicionalnog međunarodnog okupljanja osoba s invaliditetom.
Program hodočašća ispunjen je radionicama, predavanjima, svjedočanstvima i molitvom.

– Ovim prilikom, kao predstavnik roditelja djece s teškoćama u razvoju, želim zahvaliti Gradu Pločama na pomoći koju su nam pružili u vidu besplatnog prijevoza specijaliziranim kombi vozilom, te na taj način omogućili da naša djeca po peti put sudjeluju na Međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom.
Polazak naše djece, iz udruge „ Leptirić“, planiran je 14. lipnja u 15h, a povratak 17. lipnja u popodnevnim satima. Također, zahvaljujemo osoblju Pansiona No-1 u Međugorju na osiguranom smještaju za svu djecu iz naše udruge i njihovu pratnju.

O važnosti ovog događaja govori i podatak o 2500 prijavljenih sudionika iz svih država Europe.
Sudionici Hodočašća će se i ove godine moći susresti sa zanimljivim i poticajnim svjedočanstvima i propovijedima, sudjelovati u molitvi Križnog puta za osobe s invaliditetom te prisustovati brojnim radionicama.

Koordinator seminara je župnik, fra Marinko Šakota. – izjavio je za Ploče Onilne, gospodin Marijan Tolj.