Ostalo

1100 KILOMETARA ZA 1100 TERAPIJA: Daniel i Ranko jučer prošli dionicu od Gradca do Ploča

Jučer su na 10. etapi Via Adriatice, Daniel Loncar i Ranko Dragičević iz Supetra, prošli dionicu od Gradca do Ploča.

Podršku i pomoć su im pružili lokalni planinari Ivan Šakić (HPD Adrion Gradac) i Josip Čupić (HPD Grabovica Ploče), koji su ih vodili dionicom BPS-a, od Gradca, preko sv. Ilije (773 mnv), špilje Ričevica, Baćinskih jezera do pločanske rive. U Pločama su se ukrcali na trajekt za Trpanj.

UBG Ploča u prostorijama Župe Kraljice Neba i Zemlje pripremili su ručak, a Branko Medak zapjevao je sa dvojcem već tradicionalnu gestu kao na kraju svake dionice.


Daniel i Ranko preći će 14 planina, 12 rijeka, 2 jezera, 18 zaštićenih područja, 7 županija, 52 općine i ukupno 1100 kilometara da bi prikupili sredstva za 1100 sati terapije u udruzi Brački pupoljci.

Udruga Brački pupoljci s otoka Brača godišnje organizira oko 3200 sati besplatnih terapija za djecu s teškoćama. Djeci tako, zahvaljujući ovoj udruzi, na raspolaganju potpuno besplatno stoje logoped, edukacijski rehabilitator, fizioterapeut, senzorni terapeut, učitelj ortopedagog i psiholog. No, da bi te vrijedne usluge i dalje ostale dostupne i besplatne, potrebno je osigurati stabilno financiranje rada udruge. Podržite humanitarnu akciju 1100 kilometara za 1100 terapija! Evo kako.