Iz drugog ugla Kolumne

Gospodo političari, kakvi ste vi to ljudi?

Suosjećanje je sućutna svijest i duboko razumijevanje tuđe nevolje ili patnje uz želju da toj osobi nevolju ili patnju učinimo podnošljivijom. Suosjećajnost je unikatna ljudska kvaliteta. Suosjećajnost je bitna svjesnost koja podržava i daje život. Suosjećajnost je jedna od najvažnijih kvaliteta svih ljudi.

Humanizam i socijalna osjetljivost najčešće su izgovorene riječi domaćeg političkog korpusa. Ceremonija predizbornih tlapanja, saborskih i inih nadmudrivanja nesposobnih i sebičnih egocentrika, domaću političku elitu obilježava kao običan skup bezskrupuloznih licemjera. Socijalna osjetljivost političara vidljiva je samo kod vlastitih primanja, naknada za odvojeni život, dnevnica, povlaštenih političkih mirovina i svih drugih beneficija koje obilato muzu iz državne kase za laži, prijevaru, nesposobnost i korupciju. Dobivati dobre plaće iz prazne kase za veliki nerad moguće je jedino u socijalizmu iz sredine dvadesetog stoljeća.

I gle čuda!


Socijalizam u onom izvornom obliku živi danas u hrvatskom saboru, hrvatskoj vladi i svim resornim ministarstvima. I dok preko 70 tisuća Hrvata radi i ne prima plaću zbog onog najobičnijeg matematičkog zakona koji kaže da se nešto ne može podijeliti iz nečega čega nema, u isto vrijeme takav zakon za domaće političare velika je nepoznanica. Teret svih promašaja posljednjih 20 godina pao je na leđa obespravljenih građana, a Bogom dani političari, jedini i pravi krivci ovakvog stanja ostaju pošteđeni.

Gospodo političari!

Vrijeme je da se odreknete 50% svih svojih primanja jer ne zaslužujete niti toliko. Samo od jednomjesečne neto plaće saborskih zastupnika stotine gladnih imale bi što jesti godinu dana. Smanjenje vaših plaća neće spasiti hrvatsko gospodarstvo, ali koliko toliko spasilo bi vaš obraz, ako ga uopće imate.

Bio bi to čin suosjećanja s hrvatskim pukom, bilo bi to ono o čemu su vam uvijek puna usta, a izostala su djela.

I zbog toga, gospodo političari….

…nitko od vas neće kopati po kontejnerima.

…nitko od vas neće prositi po ulici za koricu kruha.

… nitko od vas neće čekat u redu ispred Caritasa.

… nitko od vas neće čekati mjesecima za liječnički pregled.

… nitko od vas neće biti ništa više ponižen od ostalih građana naše domovine.

Suosjećajnost je jedna od najvažnijih ljudskih kvaliteta. Gospodo političari, upitate li se ikad, kakvi ste vi to ljudi?

 

Možda ti se sviđa

Iz drugog ugla Kolumne

Iz drugog ugla: Koncesija, rasprodaja ili racionalno upravljanje

Treba li Hrvatske Auto Ceste (HAC) dati u koncesiju na nekoliko desetljeća, rasprodati ili trebamo svojom imovinom racionalno upravljati? Koncesija
Iz drugog ugla Kolumne

Referendum

“Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i