Ekologija

Za sutra najavljen sastanak GI “S.O.S. za Baćinska jezera” s predstavnicima Grada

Predstavnici Građanske inicijative “S.O.S. za Baćinska jezera”, održat će sutra u gradskoj upravi sastanak, na njihovu inicijativu, vezano uz temu Lovornika i odlaganja otpada sa drugih jedinica lokalne samouprave.

Saznajemo da je predsjednik Gradskog vijeća Niko Orepić sazvao je sjednicu vijeća za 24.06.2019. godine sa predloženim dnevnim redom i točkom 7. “Rasprava o procesu sanacije i zatvaranja odlagališta otpada Lovornik” što je bio povod za sazivanjem sastanka sa gradonačelnikom.

– U našem dopisu, poslanom 10.06.2019 godine na kojeg još nismo dobili službeni odgovor niti od Ministarstva niti od Grada, tražili smo da se održi Gradsko vijeće isključivo na temu Lovornika i da se donese Odluka o zabrani odlaganja otpada iz drugih JLS. Nažalost, tematska sjednica nije sazvana. S obzirom na nove informacije koje smo svi skupa saznali prošlu srijedu i s obzirom da su gradski vijećnici dobili materijale za Gradsko vijeće, danas smo u grad odnijeli Zamolbu za hitan sastanak. Tražit ćemo na uvid sporni Ugovor i Ankes ugovora kao i Odluku o zabrani, za koju se nadamo da je pripremljena – pišu na službenim stranicama ekološke udruge Pijavica koja je dio građanske inicijative.