Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj akciji udruge „ŠKANJ“ naslova „Za odgovorniji i ugodniji suživot“ iz programskog područja „Naš doprinos zajednici“.
Na natječaj su se prijavile 53 organizacije civilnog društva a odobreno je 15 financijskih potpora udrugama, među kojima je i naša, čije projektne ideje su bile inovativne i kreativne, dobro razrađene i usmjerene na boljitak svojih lokalnih zajednica.


Akcija podrazumjeva ugradnju kanti za pseći izmet, koju ćemo popratiti predavanjem o pravilnom i odgovornom držanju kućnih ljubimaca, kao i o samom rukovanju kantom, a akciju ćemo okruniti tiskanjem brošure koja promovira odgovoran i ugodan suživot svih naših sugrađana.

Provedbom ove akcije otklanja se potencijalni zdravstveni problem, popravlja se estetska slika grada, podiže se svijest o potrebi kvalitetnog suživota svih građana, educira se stanovništvo o pravilnom i odgovornom držanju kućnih ljubimaca, Ploče se promoviraju kao „pet friendly“ grad, potiče se suradnja između civilnog društva i jedinice lokalne samouprave, te se kroz ovu akciju promovira i živi zajedništvo kojim podižemo svijest o važnosti participiranja svih građana u odlučivanju o upravljanju lokalnom zajednicom.

Ova akcija rezultirat će činjenicom da će se u našem gradu podići svijest o pravilnom i odgovornom držanju kućnih ljubimaca, Ploče će se promovirati kao „pet friendly“ grad, popravit će se esteska vizura grada, pa će stoga naše zelene površine konačno biti uljuđeno srce grada, grada u kojem civilno društvo i lokalna vlast zajedno djeluju na oplemenjavanju urbanog stila života.
Sama činjenica da smo se svojom proaktivnošću uvrstili među 15 najboljih građanskih akcija govori o kapacitiranosti naše udruge za apliciranje na nacionalne i EU projekte.

Pratite naš rad i dalje jer želimo kulturom rada, zajedništvom, otvorenim srcem i našom toplom pločanskom dušom svima nama drage Pločanke i Pločani donijeti tračak nade za boljim životom te povratkom nade u ovu prekrasnu dolinu. Vratimo ponos našem gradu, svi zajedno za bolje i sretnije Ploče!

Možda ti se sviđa

Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda
Ekologija

Postani planinar!

Hrvatsko planinarsko društvo Grabovica iz Ploča vrši upise u članstva za tekuću godinu. Više informacija možete dobiti upitom u inbox