Ekologija

U Pločama se uspostavlja sustav odvojenog prikupljanja otpada

Gradonačelnik Krstičević je u petak obavjestio da je Gradu Pločama isporučeno 1400 spremnika za plastiku i metal te 620 spremnika za biootpad, koji će se uskoro podijeliti građanima Ploča i okolnih naselja. Idući mjesec stiže i dodatnih 1400 spremnika za papir i karton.

Na ovaj način omogućit će de svim stanovnicima Grada Ploča odvajanje otpada na mjestu nastanka. Uz ovakvo sortiranje i predaju korisnog otpada ovlaštenim sakupljačima na daljnju obradu, smanjit će se i ukupna količina odloženog otpada na Lovorniku.

Grad Ploče je 85% cijene pokriva uspješnom prijavom na javni poziv za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada raspisan od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. S Fondom je potpisan Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, ukupne vrijednosti 1.269.725,44 kuna, od čega sufinanciranje Grada iznosi najviše do 190.458,82 kuna.


Također, putem projekta „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada u Pločama i Gradcu“ koji provodi Komunalno održavanje d.o.o. , Grad Ploče će nabaviti tri nova komunalna vozila manje zapremnine, s kojima će se moći pristupiti svim kućanstvima.

“Provedbom ova dva projekta osigurali smo potrebnu opremu za uspostavljanje sustava odvojenog prikupljanja otpada u Pločama” – izjavio je gradonačelnik Mišo Krstičević.

#ploče #čistgrad #♻️♻️♻️

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda