Ekologija

U ovim kriznim vremenima ne zaboravimo brigu o prirodi – FOTO

U vremenu u kojem smo izgleda prisiljeni mnogo više misliti na sebe i svoje zdravlje, kao i na zdravlje drugih još uvijek ne vidimo da postoje sile iznad nas. Majka priroda ima i svoje zakonitosti i traži da je poštujemo ako još uvijek želimo uživati u blagodatima koje nam je dala u baštinu na čuvanje.

Čiste šume, pjev ptica, izvori voda, biljni i životinjski svijet koji se polako budi u sadašnjim izmjenama godišnjih doba luksuz je koji također polako nestaje, i nestajat će ako ne “zaigramo” odgovornije i ne počnemo shvaćati, paziti i poticati jedni druge u brizi za okoliš.

U dolini Neretve brojna su odlagališta divljeg otpada, oko nas samih također niču i nova. Problemi zbrinjavanja otpadnog materijala i smeća postoje gotovo svugdje, ali u novije vrijeme daju nam se na izbor “zdravog razuma” i reciklažna dvorišta, službe i institucije samih mjesta koje o navedenom problemu vode računa u okviru svojih mogućnosti i osoblja i trude se, pojedinci zaljubljeni u prirodu i svoje krajeve a koji i sami organiziraju čišćenja svojih mjesta i divljih odlagališta, i svi zajedno prateći svjetska događanja vjerujem da uviđamo da gubimo bitku s majkom prirodom jer vraća na sebi svojstven način dok se brani da nas same sačuva.


Prolazeći krajevima Pline, točnije između zaseoka Kule i Erakove Luke vidljivi su novi nameti otpada kojekakve vrste uz samu cestu. Uz jednu postojeću lokaciju na istom dijelu izgleda da se stvara i nova.

Molimo građane i stavljamo na savjest svima nama samima da smo sami i jedino mi odgovorni za zdrav svijet i čistu prirodu oko nas, čovjek kao takav i niko drugi.

Čuvajmo naše krajeve i prirodu oko nas, a otpad znamo gdje mu je mjesto, ili pak ne?!

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda