Ekologija

U delti Neretve prebrojeno više od šest tisuća ptica

Zaposlenici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, u suradnji s volonterima ornitološkog društva Brkata sjenica iz Metkovića, obavili su zimsko prebrojavanje ptica vodarica slatkovodnih i morskih staništa delte Neretve.

Kako piše potal Radio Delte, prebrojavanje je obavljeno proteklog vikenda na širem području delte Neretve, a ukupno je opaženo više od šest tisuća ptica.

Iz ornitološkog društva ističu kako niske temperature nisu previše utjecale na broj i vrste ptica u Neretvi, osim na liske i nekoliko vrsta pataka.

Prebrojavanje se vrši tijekom siječnja diljem Europe jer je tada većina ptica vodarica na svojim zimovalištima te se na taj način dobivaju podaci o brojnosti i rasprostranjenosti pojedinih vrsta ptica.


Radio Delta

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda