Ekologija

TRENUTNO: Preko 3000 jedinki ptica na ušću Neretve

Subota prekrasan dan na ušću Neretve u redovnom obilasku ptica ušća vrlo je zanimljivo, rekao bih jedan od ljepših dana na ruti obilaska što se tiče vremena, a i brojnosti ptica i brojnosti vrsta ptica.


Stigao je već velik broj ptica zimovalica koje će prezimiti na ušću Neretve. Patke, njih šest vrsta, već su na broju skoro 2000, stigli su Calidrisi, Vivci, Prutke, Pozvizdači, Riđa muljača, Ćubasti gnjurac, Crnogrli plijenor, Veliki kormoran, Zlatar pijukavac, a tu su u velikom broju i čaplje. Siva čaplja,Velika bijela čaplja, Mala bijela čaplja, a nakon dužeg vremena i čaplja govedarica (vrlo kasno) itd.

Kao šlag tu je i plamenac koji je dobio društvo pa ih imamo dva za uživat u fotografiranju i to je bilo pravo iznenađenje. Sveukupno više od 3000 jedinki.

Bariša Ilić

Brkata sjenica

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda