Ekologija

Svečano otvorene osmatračnice za ptice u delti Neretve

U srijedu je upriličeno svečano otvaranje osmatračnica za ptice u delti, na ušću rijeke Neretve i Pod gredom kod Vida. Mala svečanost održana je na ušću Neretve kod osmatračnice na Galičaku.

Uz goste iz Ministarstva zaštite prirode i okoliša i Državnog zavoda za zaštitu prirode, djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštičenim prirodnim vrijednostima DNŽ, zaposlenicima županije, dužnosnicima iz gradova i općina, turističkih zajednica županije i gradova iz Neretve, turistčkih djelatnika te udruga iz Neretve osmatračnice je otvorio župan Nikola Dobroslavić.

Iz ornitološkog društva „Brkata sjenica“ govore da sada imamo objekte u delti Neretve ne samo za ornitologe već i za obične ljude koji vole ptice i lijepu nam deltu, a i za turističku ponudu budući promatranje ptica zanima sve više turista koji dolaze u Hrvatsku.


Neretva sa više od tristo vrsta ptica koje borave tijekom godine i selidbe postaje važna destinacija za promatranje ptica, a već znamo da su tršćaci i ušće jedno od najvažnijih gnijezdilišta,odmorišta i hranilišta ptica na ovom dijelu Mediterana što će doprinijeti popularizaciji delte Neretve kod promatrača ptica širom Europe.

likemetkovic.hr