Ekologija

Što ćemo s otpadom u moru? Uskoro konferencija o ovom velikom problemu

Konferencija za građane o podizanju razine svijesti o problemu otpada u moru održat će se u četvrtak 18. svibnja u sklopu projekta MARLESS. Jednodnevna međunarodna konferencija, u organizaciji Regionalne agencije DUNEA, održava se u prostorima Lazareta u Dubrovniku.


Na stručnom dijelu konferencije planirane su četiri panel diskusije, a više od 20 međunarodnih stručnjaka educirat će prisutne. Organizatori najavljuju i umjetnički program s mini sajmom čiji cilj je inspirirati posjetitelje na promjene.

Teme panel diskusija su “Otpad u moru kao globalni problem bez administrativnih granica”, “Jadransko more kao pokretač razvoja – fokusiranje na pitanja otpada u moru “, “Otpad u moru u sektoru ribarstva – ribari i uzgajivači školjaka kao čuvari mora” i “Utjecaj otpada u moru na bioraznolikost”.

Tijekom konferencije posebna pažnja bit će posvećena temi očuvanja morske kornjače, te je planirana i radionica koja će biti prilagođena široj javnosti: “Radionica o Protokolu za dojavu i djelovanje u slučaju pronalaska uginulih, bolesnih ili ozlijeđenih morskih kornjača.”

MARLESS je financiran kroz program INTERREG Italija-Hrvatska 2014-2020., a nositelj projekta je Regionalna agencija za zaštitu okoliša i prevenciju regije Veneto (IT) uz još 12 regionalnih i nacionalnih partnera s hrvatske i talijanske strane.

Za područje Dubrovačko-neretvanske županije osigurano je više od pola milijuna eura, s Regionalnom agencijom DUNEA i Sveučilištem u Dubrovniku kao dijelom partnerskog konzorcija. Ukupna vrijednost projekta je 4.244.726,00 eura.

 

Tekst i foto: dulist.hr

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda