Ekologija

Prvi put u povijesti nakon gašenja požara na Lovorniku nema procijeđivanja vode prema jezerima

Izdimljavanje na Lovorniku još je samo mjestimice vidljivo na samoj lokaciji, a sutra ga ne bi trebalo uopće biti. Za samo 38 sati od trenutka prijave požara, izdimljavanja gotovo da i nema, postoji samo mjestimično što se može vidjeti tek dolaskom na lokaciju odlagališne plohe, piše Grad Ploče na svom Facebooku.


Danas se na opožarenu plohu navozio tamponski materijal (jalovina) koji se strojno planirao i zbijao, a s tim radovima će se nastaviti i sutra jer je cilj pokriti cijelu plohu. Naši vatrogasci i dalje s 2 vozila dežuraju i zalijevaju plohu.

Brzim i profesionalnim angažmanom, prvenstveno pripadnika JVP Ploče, njihovih kolega iz Florijan servis d.o.o., djelatnika Komunalnog održavanja d.o.o. koje i upravlja odlagalištem na Lovorniku, ovaj požar doveden je na prihvatljivu razinu u kratkom vremenskom razdoblju.

Dojava o požaru stigla je u 1:39 u noći sa srijede na četvrtak, a vidljivi plamen je ugašen u četvrtak oko 5:30h.

Nije prvi put da gori na Lovorniku, bili smo svjedoci kada se tjednima požar nije mogao ugasiti, ali upravo zbog adekvatnog procesa sanacije i kvalitetnog pristupa svih sudionika uključenih u gašenje, ovo je izniman uspjeh. Ploha odlagališta će se po prvi put nakon požara u potpunosti pokriti tamponskim materijalom i biti sigurna za daljnje deponiranje.

Prvi put nakon 54 godine kad je Lovornik službeno postao odlagalište, proces gašenja ogromnim količinama vode neće dovesti do procijeđivanja prema jezerima jer je prije godinu dana završena sanacija odlagališta.

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda