Ekologija

PROGNOZA Vrijeme u dolini Neretve bit će vrlo nestabilno…

Nakon kratkotrajnog smirivanja vremena dolinu Neretve od jučer je zahvatila izraženija promjena vremena koja će se zadržati nekoliko sljedećih dana.

Očekuju se obilne oborine, s juga će stizati zrak bogat vlagom, a sa sjevera će se spuštati hladan zrak koji će nas zahvatiti od utorka.

Danas je u dolini Neretve, kao i cijelom srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, bilo umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jako, na udare i olujno jugo polako okreće na zapadni, a zatim sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka bila je visoka za ovo doba godine od 15 do 18 °C.


U nedjelju će ipak kiše biti manje, a bit će i duljih sunčanih razdoblja. Puhat će zapadni vjetar uz temperaturu zraka od 8 do 14 °C. U kasnim popodnevnim satima i tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak zapadnjak će okretati na južni, jugoistočni vjetar. Tada se ponovno očekuje obilnija kiša koja će padati i u ponedjeljak, osobito u dopodnevnim satima.

U utorak se očekuje hladna fronta sa sjevera koja će zahvatiti cijelu u Dalmaciji. Puhat će bura, uz umjerenu naoblaku izmjenjivat će se kišna i sunčana razdoblja… Bit će to uvod u hladniji drugi dio tjedna kada će se jutarnje temperature približiti 0°C.

Više o vremenskoj prognozi za dolinu Neretve i Ploče možete pogledati OVDJE.

likemetkovic.hr