Ekologija

Priopćenje za javnost GI “Zdrav život”

Zaprimili smo priopćenje GI Zdrav život koje prenosimo u cijelosti:

19.rujna održan je sastanak s gosp. Hrvojem Livajom iz Luke Ploče na temu zagađenja i prašenja ugljena sa područja luke. Članovi Inicijative nisu bili upoznati da će sastanku prisustvovati ravnatelj Lučke Uprave Tomislav Batur te gradonačelnik Mišo Krstičević, za sve one kojima je ta informacija bitna…

Luci Ploče smo predali naših 8 zahtjeva/ točaka, koje bi LP trebala ispuniti na dobrobit svih građana Ploča i cijele doline Neretve.


Gosp.Livaja i predstavnici LP su pozitivno reagirali na naše zahtjeve,obećavši da će većinu zahtjeva ispuniti u najkraćem vremenskom roku i najavio, uz pristanak gradonačelnika Krstičevića,formiranje zajedničkog povjerenstva u sastavu Luka Ploče-GI-Grad Ploče,koja bi nadzirala provedbu dogovorenih 8 točaka.

Ponovna obećanja…mnogi će reći..Ali ovaj put ćemo nadzirati provedbu svake točke od navedenih 8.
Usput naglašavamo da GI pozdravlja želju gosp.Livaje i uprave LP za dijalogom sa GI.

25.rujna predsjednica GI,Ana Musa,daje ostavku bez obrazloženja. Zbog čestih upita naših građana o uzroku ostavke, želimo da znate da Vam tu ne možemo pomoći jer ni sami ne znamo i ne želimo trošiti vrijeme i energiju objašnjavajući isto.

26. rujna održan je sastanak Inicijative kojeg je otvorio dopredsjednik Ivo Karamatić te, na naše zaprepaštenje, započeo lamentiranje o pismu g. Jurišića kako bi nakon toga odstupio s mjesta dopredsjednika Inicijative???

Gospođa Nada Ivanković napušta GI naglasivši da ostvarivanje cilja Inicijative bez Ane Muse – nema smisla.

Međutim, što je tu je, mi idemo dalje u našoj i Vašoj borbi te obećavamo da nećemo stati dok se ne riješe svi problemi vezano za Luku Ploče.

Vrata Građanske Inicijative su otvorena svim istomišljenicima,ljudima dobre volje,koji vole ovaj kraj i zajedno sa nama promišljaju o budućnosti svoje djece u jednom zdravom i razvojno održivom okolišu.
Kontakt GI je od sada preko FB profila.

GI “Zdrav život”

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda