Ekologija

Poziv na konferenciju „Plava energija: budućnost i izazov grada Ploča“

Grad Ploče poziva na prvu lokalnu konferenciju Interreg projekta Coastenergy „Plava energija: budućnost i izazov grada Ploča“ koju organizira Grad Ploče – partner na projektu.

Konferencija se održava u srijedu 19. lipnja 2019. od 10 do 12 h u prostorijama Doma športova – Mini art dvorana (Tina Ujevića 1) u Pločama.

Coastenergy je projekt međugranične suradnje Italije i Hrvatske u području upotrebe energije mora u priobalnim područjima i lukama. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1,553,519.50 EUR-a.


Lokalna konferencija predviđena je i kao prvo okupljanje lokalnih dionika zainteresiranih za sudjelovanje u lokalnom Hub-u Plave energije za Ploče.

Ujedno će se održati i radionica „Mogućnosti primjene termalne energije u priobalnim područjima i lukama: primjeri iz prakse“ koju će održati istaknuti stručnjaci za područje termalne energije i integriranih energetskih rješenja prof. dr. sc. Vladimir Soldo i Gojko Šimunović, dipl. ing. strojarstva. Na radionici ćete saznati više o mogućnostima uporabe termalne energije u javnim ustanovama, turizmu, gospodarstvu i poljoprivredi.