Ekologija

Posađeno šest stabala na dječjem igralištu u sklopu akcije “POSADI DRVO, NE BUDI PANJ”

“POSADI DRVO, NE BUDI PANJ” – Posadili smo 6 sadnica stabla muške murve na dječjem igralištu! – prenijeli su na službenim stranicama Grada Ploče.

U sklopu akcije „Posadi drvo ne budi panj“, koju provodi u lokalni koordinator Turistička zajednica Grada Ploča u sklopu građanske inicijative “Dani kolektivne sadnje drveća” posađeno je prvih 6 sadnica stabla murve na dječjem igralištu pored crkve.

Djelatnici Komunalno održavanje Ploče preuzeli su ukupno 45 sadnica, a akcija se nastavlja sljedeći tjedan kad je u planu sadnja drvoreda prema Lidlu.


Podsjetimo, u RH je pokrenuta građanska inicijativa “Dani kolektivne sadnje drveća” s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

Vrijednost akcije prepoznao je i Grad Ploče koji se već 30. kolovoza priključio akciji te odredio lokalnog koordinatora, TZG Ploča. Lokalni koordinator se povezao sa Nacionalnim parkom Mjet koji je odgojno-obrazovnim ustanovama na području grada Ploča donirao 20 sadnica.

Također, akciji su se odazvali Luka Ploče i ENNA (Energia Naturalis) koji su financirali 6 sadnica.

“Stvarajmo budućnosti kakvu želimo. Svako posađeno drvo je značajno, a zajedno možemo napraviti puno! Lopate i sadnice u ruke i pridružite nam se” – poručili su na stranicama Luke Ploče.

foto: Grad Ploče