Ekologija

Planinarski put od Baćina – sv. Ilija prešao u nadležnost HPD Grabovica Ploče

Registar planinarskih putova Hrvatskog planinarskog saveza je baza podataka o planinarskim putovima u Republici Hrvatskoj. Da bi planinarski put bio upisan u tu bazu treba biti osmišljen, izgrađen i obilježen od strane planinara koji su završili odgovarajuće tečajeve, skrbit o njemu treba planinarsko društvo i treba biti odobren od Hrvatskog planinarskog saveza. Samo planinarski put upisan u tu bazu može se smatrati službenim planinarskim putom.


Na području Grada Ploča jedino je planinarski put od Baćine do Svetog Ilije upisan u Registar pod brojem 59 i do sada je bio u nadležnosti HPD Biokovo iz Makarske. Angažmanom naših markacista i u suradnji s HPD Biokovo prikupljena je potrebna dokumentacija, a Komisija za planinarske putove odobrila je prijenos nadležnosti tako da je naše planinarsko društvo sada ima svoj prvi službeni planinarski put. Ovo je posebno bitno jer se samo za planinarske putove koji su upisani u Registar mogu na natječaju koji je trenutno raspisan tražiti sredstva za obnovu markacija i opremanje puta putokazima i ostalom planinarskom infrastrukturom.

Hvala HPD Biokovo što nam je prepustilo nadležnost nad pl. putom Baćina-Sv.Ilija! Čestitamo HPD Adrion iz Gradca što su također preuzeli nadležnost nad planinarskim stazama na Biokovu i HPD Gledavac iz Metkovića što su preuzeli nadležnost nad pl. putom na Rujnici. Postupci preuzimanja nadležnosti nad ostalim pl. putovima u našem kraju su u postupku i nadamo se da će uskoro i to realizirati.

HPD Grabovica Ploče

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda