Ekologija

Planinarski izlet na Rujnicu, vrh Babina gomila

NEDJELJA, 3.3.2024.


HPD GRABOVICA iz Ploča i HPD Adrion iz Gradca prema godišnjem planu izleta u sklopu opće planinarske škole organiziraju zajednički planinarski izlet na Rujnicu, vrh Babina gomila. Okupljanje je pored crkve sv. Nikole u Desnama. Uspinjemo se Ruskim putom. Na vrhu duža pauza za okreijepu i vježbe iz orijentacije i čvorologije.

DINAMIČKI PLAN IZLETA:

3.3.2024., nedjelja

8:50 okupljanje kraj crkve sv. Nikole u Desnama

9:00 početak uspona,

11:30 očekivani dolazak na vrh, pauza i okrijepa iz ruksaka,

12:30 početak silaska,

14:30 očekivani povratak u Desne

PRIJEVOZ: osobnim automobilima

HRANA I VODA: iz ruksaka.

OPREMA: standardna planinarska – izletnička, prilagođena prognozi vremena. Obvezno planinarske cipele – gojzerice, jakna, zaštita od kiše, prva pomoć, čeona ili baterijska lampa.

TEŽINA: K2 -T1

VODIČ: Frane Medak, HPD Grabovica

INFORMACIJE I PRIJAVE: 0915934545 (Frane Medak, HPD Grabovica)

Obavezne prijave najkasnije do subote, 2.3. u 20h.

Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič ima pravo izmjene izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu. Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka, te bacanje otpada po okolišu.

Osim polaznika opće planinarske škole na izlet se mogu prijaviti i ostali planinari.

Vedro!

HPD Grabovica Ploče

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda