Ekologija

Otpad oko cijele dužine rijeke Matice

Prenosimo u cijelosti objavu s Vrgorskih novina. 

“Ovim putem bih Vas molio da objavite fotografije rugla koje “krasi” našu Maticu i naše Jezero polje. Gomile raznog otpada, ambalaže pesticida, poljoprivrednog otpada, žice, biootpada i ostaloga. Sve od navedenoga je došlo iz Dusine i samo me zanima kakav čovik mora bit da truje sam sebe i baca smeće u prirodu i Maticu kraj toliko suvremenijih opcija zbrinjavanja otpada.

Danas smo bili na potezu od Sumlja do Pranjića Jazića (~300m dužine plovnog puta) u Draževitićima i fotografirali riječnu obalu, otpad pod vodom nismo u mogućnosti fotografirati ali smo djelomično uklonili otpad i iz vode i sa obale. Cijelom dužinom rijeka Matica je krcata otpada i plovni put je zakrčen na više mjesta zbog naplavljenog otpada i oborenih vrba i topola.


Iako Vodoprivreda malča obalu na nekoliko mjesta također taj otpad usitni i tu bude više štete nego koristi jer se plovni put ne uređuje a smeće ostaje u prirodi.”

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda