Ekologija

ODRŽANE EKO-RADIONICE U OSNOVNIM ŠKOLAMA U PLOČAMA I ROGOTINU

“Provedba komunikacijske kampanje o održivom gospodarenju otpadom Zeleni val” koju provodi Grad Ploče u suradnji s Općinom Gradac, Komunalnim održavanjem Ploče i školama i vrtićima s područja Ploča i Gradca.

Edukatorice iz udruge Eko-Zadar, održale su ciklus radionica s djecom nižih razreda naše škole. Radionice se sastoje od edukativnog predavanja i praktičnog dijela u kojem djeca oslikavaju platnenu vrećicu koju su dobili u sklopu projekta. Djeci su podijeljene i edukativne slikovnice koje su izrađene u sklopu projekta.

Cilj ovih aktivnosti je da se najmlađim članovima naše zajednice od početka usade vrijednosti pravilnog postupanja s otpadom.


U petak, 08. 11. 2019. godine, u PŠ Rogotin održana je eko radionica o razvrstavanju i kompostiranju otpada, u organizaciji Udruge za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja “Eko-Zadar”.

Nakon poučne prezentacije učenici su izrazili svoju kreativnost ukrašavajući platnene eko-vrećice koje su dobili na poklon. Učenici su iskazali veliko zanimanje i izvrsnu suradnju tijekom radionice.

Tekst i foto: Osnovna škola Ploče

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda