Ekologija

Obavijest vinogradarima: Najavljene oborine pogodovati će infekcijama i razvoju bolesti crne pjegavosti vinove loze!

Najavljene oborine pogodovati će infekcijama i razvoju  bolesti crne pjegavosti vinove loze  (Phomopsis viticola) Za zaštitu mladih listića upotrijebiti jedan od pripravaka: Delan PRO, Polyram DF, Solofol, Universalis.

Navedenim pripravcima moguće je dodati sumporni pripravak https://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Radi smanjenja populacije štetnih lozinih grinja, a koji će preventivno djelovati na uzročnika pepelnice (Erysiphe necator). Za suzbijanje grinja može se primijeniti neki od registriranih akaricida.


Preporučujemo mjere kemijske zaštite pripravcima sukladno registraciji i dozvoli pripravka  koji se vode u FIS bazi Ministarstva poljoprivrede: https://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Pripravke primijeniti prema uputi na etiketi ! Svako tretiranje je potrebno zabilježiti  u evidencijski list o uporabi sredstava za zaštitu bilja, a praznu ambalažu zbrinuti na pravilan način.

Ivana Tomac Talajić  dipl. ing. agr.
e-mail: Ivana.Tomac.Talajic@mps.hr

Možda ti se sviđa

Ekologija

Udruga Škanj u promociji Ploča kao “pet friendly” grada

Upravni odbor Zaklade „Kajo Dadić“ na svojoj sjednici održanoj 23.11. 2015. godine donio je Odluku o odobravanju financijske potpore građanskoj
Ekologija

HEP spašava sove ušare

Nakon čestih stradavanja sova ušara na dalekovodima u dolini Neretve, reagirao je HEP te je postavljena zaštita na stupovima dalekovoda